header
Broadband Speed Test Broadband Connection Speed Test
Forums
VoIP Test
Speed Test
TechDigger

MAIN MENU

 Home
 Account Manager
 Account Settings
 Private Messages
 Recommend Us
 Contact Us
 Search Site
 Privacy Policy
 Vistor Statistics
 Sitemap

 Advanced Speed Test
 GA - Capacity Test
 GA - Speed Test
 GA - High Speed Test
 GA - Route Qual Test
 TX - Capacity Test
 TX - Speed Test
 CA -CT- Capacity Test
 CA -CT- Quality Test
 TX -CT- Capacity Test
 TX -CT- Quality Test
 Test Reporting Tool
 Basic Speed Tests
 GA - Speed Test
 TX - Speed Test
 Mobile Speed Test
 Satellite Speed Test
 GA - Capacity Test
 GA - Speed Test
 GA - Route Qual Test
 Test Reporting Tool
 VoIP & IPTV Tests
 GA - VoIP Test
 GA - IPTV Test
 GA - Streaming Test
 GA - Route Qual Test
 TX - VoIP Test
 TX -CT- Voip Test
 Test Reporting Tool
 Firewall Test Tools
 General Port Check
 VoIP Port Check
 VPN Port Check
 FTP/DCC Port Check
 Citrix/RA Port Check
 IM Service Port Check
 Stream Video Check
 Stream Audio Check
 Gaming Port Check

 Tech Forums
 Support Forums
 Search Site
 User Polls (Vote)
 Tech Resources
 Tech Solutions
 Internet / Cable FAQs
 Zen OS Emulator
 Tech News
 Latest Tech
 Hot Tech Topics
 Submit News Tip
 Product Reviews
 Text Only Version

 Hurricane Tracking
 Full Tracking Page
 Tropical Wave Tracker
 Wind Shear Maps
 Air Mass Models
 Atlantic Panorama
 Weather & Radar
 National Weather
 Your Weather
 California Radar
 Florida Radar
 Missouri Radar
 Oklahoma Radar
 Science Labs
 Space Weather

 Downloads & Links
 Fav Web Links
 Pics & Dig Art
 ShutterBug
 Fun & Games
 Flash Games
 Flash Games II
 Earthview Fun Portal

 ISPGeeks Extras
 Geeks File Crypt
 News Archives
 Tech News Archives
 Tech Top Viewed

CABLE & TELCO NEWS

» Couric Named Yahoo?s Global Anchor
Katie Couric is headed to Yahoo as global anchor in early 2014, Yahoo confirmed...

» Gealy Named Sinclair Group Manager
Former Acme principal with oversight of stations in Washington, Raleigh,...

» Primetime Ratings: AMAs Surge to Four-Year High
NBC wins with Brady-Manning overtime...

» Strong Premieres Help Broadcast Ad Revenues
Cable shows 4% increase, according to...

» Fox Sports 2 to Launch on Sky Italia
Network set for Dec. 20 Italian premiere, four months after debut of Fox Sports in...

» Masekela Joins NBC Olympics Coverage Team
Veteran will host The Olympic Zone, daily show for NBC...

» CSN Mid-Atlantic Pens Partnership with 'Washington Times'
CSN's news, analysis, video will be available to newspaper's print, digital...

» 'Family Guy' Fans Launch Bring Back Brian Petition
Change.org says it was Monday's trending entertainment...

» Sponsors Line Up To Salute CNN Heroes
Subaru, J&J, Exxon promote public service...

» NFL Flexes Panthers/Saints Into Primetime
NFC South crown rivals play way onto bigger...

» Clyburn: Up To Marketplace To Set In-Flight Phone Policies
Supports chairman that airlines should be ones making decisions on passenger's...

» Sinclair Acquires KRNV Reno's Non-License Assets
$26 million deal with Intermountain West for NBC...

» Wheeler: Airlines Make Call About In-Flight Phones
Says FCC proposal has to do with technical ability to use wireless voice and data...

» Katie Couric Negotiating Exit From ABC News
Fate of daytime talk show still...

» Lifetime Renews 'Witches of East End' for Second Season
Drama joins Devious Maids in getting sophomore...

» Sources: Clyburn Naming Adonis Hoffman Chief of Staff
Brings in former FCC, Hill and advertising policy...

» Report: Charter, Comcast Mull Joint Bid For TWC
Bloomberg says talks...

» MBPT Spotlight: Contrary To Broadcast Network Spin, Viewers Are Not Flocking To November Sweeps Programming
...

» Crane Files Fraud Suit Against Former Astros Owner, ComcastNBCU over CSN Houston
Current team owner alleges misrepresentation tied to business plan, sub...

» Dish Releases Software Upgrades For Hopper DVR
?Denver? release features HDMI-CEC support, a revised VOD interface, and second-screen app...

» Comedy Central Renews 'Adam Devine's House Party'
Late night stand-up series to get second...

» Report: Comcast Weighing TWC Bid?
CNBC says MSO talking to regulators about anti-trust...

» Primetime Ratings: CBS Wins Thursday as Rookie Comedies Improve
CW finishes ahead of NBC in fast-affiliate...

» SNL Kagan: Station Retrans Fees To Reach $7.6B in 2019
Researcher, citing higher rates, station group consolidation, revises forecast...

» Nexstar's Sook To Ring NASDAQ Opening Bell
Aggressive group chief marks a decade as a public...

TECH & TRADE NEWS


Latest Apple News
[ Latest Apple News ]

·iOS 8 drops support for second-generation Apple TVs
·Logitech to make wired iPad keyboard for the classroom
·How to check for—and get rid of—a Mac Flashback infection
·What was that about Macs being virus proof?
·Second iOS 4.3 beta picked apart for clues about upcoming iPad 2
·Apple may drop NVIDIA for Sandy Bridge's IGP next year
·$99 Apple TV drops storage, integrates Netflix
·Long-neglected Mac Pro, Cinema Display finally updated
·Apple blocks screenshots, axes sexual content from App Store

RECENT SHUTTERBUG

Seahorse
Seahorse


Orchid
Orchid


Winter Sunrise
Winter Sunrise


Fall Mist
Fall Mist




Photo Gallery

SITE SPONSOR


Smarthome, Inc.

RANDOM SHUTTERBUG

Molecular memory chips boggle the mind
Molecular memor ...


70's Maverick
70's Maverick


Honey Girl
Honey Girl


Fishing at Dawn
Fishing at Dawn



Photo Gallery

ISPgeeks.com :: View topic - Comcast High speed vs Dlink DIR-615
forums home faq search edit profile members list private messages usergroups

Comcast High speed vs Dlink DIR-615 Goto page 1, 2  Next
 

Post new topic   Reply to topic    ISPgeeks.com Forum Index -> Comcast Xfinity Support
View previous topic :: View next topic  
Author Message
wev567
Geek in Training
Geek in Training


Joined: Jul 08, 2008
Posts: 39

PostPosted: Sun Mar 29, 2009 11:04 am    Post subject: Comcast High speed vs Dlink DIR-615 Reply with quote

Bought a Dlink DIR-615 wireless router. It has an ethernet Internet port and 4 Ethernet output ports
I connected the internet port to my comcast modem (Terayon TJ725)
I connected my PC to port #1 on the Dlink

Issue: I cannot access the internet ("Page cannot be displayed").

Steps: I connected to http://192.168.0.1/, logged in, and ran the automatic configuration. I selected Dynamic IP address. I copied the MAC address and typed in my host name "gx6204gb"
I've cycled power to the modem and router, always waiting for the modem to connect first. I've tried rebooting
I noticed the IP address of the computer gets changed to 192.*.*.*

If I bypass the router and hook my PC straight to the modem it changes IP and gateway to a 66.176.*.* address and the internet works.

Comcast "reboot-support" hasn't got a clue, tells me to call DLINK

Please help! I am noobish when it comes to IPs and Subnets and all that mess.
Back to top
View user's profile Send private message
ispgeek
Founding Member
Founding Member


Joined: Nov 14, 2006
Posts: 6691
Location: St. Petersburg, FL

PostPosted: Sun Mar 29, 2009 5:35 pm    Post subject: Re: Comcast High speed vs Dlink DIR-615 Reply with quote

wev567 wrote:
Bought a Dlink DIR-615 wireless router. It has an ethernet Internet port and 4 Ethernet output ports
I connected the internet port to my comcast modem (Terayon TJ725)
I connected my PC to port #1 on the Dlink

Issue: I cannot access the internet ("Page cannot be displayed").

Steps: I connected to http://192.168.0.1/, logged in, and ran the automatic configuration. I selected Dynamic IP address. I copied the MAC address and typed in my host name "gx6204gb"
I've cycled power to the modem and router, always waiting for the modem to connect first. I've tried rebooting
I noticed the IP address of the computer gets changed to 192.*.*.*

If I bypass the router and hook my PC straight to the modem it changes IP and gateway to a 66.176.*.* address and the internet works.

Comcast "reboot-support" hasn't got a clue, tells me to call DLINK

Please help! I am noobish when it comes to IPs and Subnets and all that mess.


Take out the MAC address and host name from the router or vice versa. You don't need to set that. Simply set to dynamic ip on both the router and your pc and you should be just fine. Make sure you power down all equipment. Then power up modem, then router and then pc and see if that fixes it.

Also I need the rest of the ip address assigned to your computer. It does matter.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
disconnected
Team Geek Staff
Team Geek Staff


Joined: Jul 08, 2008
Posts: 2638
Location: Tampa Florida

PostPosted: Mon Mar 30, 2009 1:23 pm    Post subject: Reply with quote

Straight out of the box you don't need to mess with MAC's or subnets or anything. It should just work.
Back to top
View user's profile Send private message
wev567
Geek in Training
Geek in Training


Joined: Jul 08, 2008
Posts: 39

PostPosted: Tue Mar 31, 2009 10:59 pm    Post subject: Reply with quote

update:
I was playing with the DLINK settings and I inserted numbers manually based on my LAN settings. And the internet light came on
Router IP Address : 66.176.0.1
Subnet Mask : 255.255.248.0
Device Name : dlinkrouter
Local Domain Name :
Enable DNS Relay : yes
Enable DHCP Server : yes
DHCP IP Address Range : 66.176.0.2 to 66.176.0.199
DHCP Lease Time : 10080 (minutes)
Always broadcast : yes (compatibility for some DHCP Clients)
the only way I can make the internet light come on (on the DLink) is to set up a static IP of 66.176.*.* (i used the IP that I am currently assigned)
Even after the light comes on I still have no internet
Back to top
View user's profile Send private message
disconnected
Team Geek Staff
Team Geek Staff


Joined: Jul 08, 2008
Posts: 2638
Location: Tampa Florida

PostPosted: Wed Apr 01, 2009 5:17 pm    Post subject: Reply with quote

Did you try what I suggested though?
Back to top
View user's profile Send private message
BandWidth
Team Geek Staff
Team Geek Staff


Joined: Feb 19, 2009
Posts: 89

PostPosted: Fri Apr 03, 2009 12:06 am    Post subject: Reply with quote

hey wev! we're waiting man, we really want to help Razz
Back to top
View user's profile Send private message
ispgeek
Founding Member
Founding Member


Joined: Nov 14, 2006
Posts: 6691
Location: St. Petersburg, FL

PostPosted: Sat Apr 11, 2009 11:26 pm    Post subject: Reply with quote

Hey Wev...

What's the status of this question?
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
wev567
Geek in Training
Geek in Training


Joined: Jul 08, 2008
Posts: 39

PostPosted: Sat Apr 18, 2009 8:25 pm    Post subject: Reply with quote

I finally solved my problem. After I don't know how many calls to dlink I got to speak to someone who spole noobease and english who was able to guide me through resetting my router firmware. Then it connected right up. Dunno why it wouldn't do that out of the box before I made all those changes and crap.
Back to top
View user's profile Send private message
ispgeek
Founding Member
Founding Member


Joined: Nov 14, 2006
Posts: 6691
Location: St. Petersburg, FL

PostPosted: Sun Apr 19, 2009 10:23 pm    Post subject: Reply with quote

We tried to tell you that but you never responded. I'm glad you fixed it though.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
wev567
Geek in Training
Geek in Training


Joined: Jul 08, 2008
Posts: 39

PostPosted: Wed Apr 22, 2009 7:27 pm    Post subject: Reply with quote

I have to take back my last post. Now the router is having connection problems and every so often it just locks up for a few seconds then starts where it left off. In the middle of a page the page hangs for a while then starts again.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    ISPgeeks.com Forum Index -> Comcast Xfinity Support All times are GMT - 5 Hours
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2


 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Internet Speed Test bandwidth test Voip Test | Site Map | IspGeekMap 
ISPgeeks Advertising | Broadband Speed Test
ISPgeeks Tech SolutionsInternet Speed Test
Hosting provided by Ubiquity Hosting Solutions

©2006-2013
 ISPGeeks.com - All rights reserved
ISPgeeks Privacy Policy
Page Generation: 0.16 Seconds
speedtest bandwidth speed test speed test
broadband diagnostics test internet speed dsl speed test